Tre råd om beskyttelse på rejsen

0

Lige nu i den kolde efterårs- og vintertid er der mange mennesker, som tager turen sydpå til sol, varme strande og afkølende is. Vi har set på tre ting, man er nødt til at have med på solferien, hvis ikke man vil have den ødelagt af solforbrændinger, som kunne have været undgået.

Solcreme er altafgørende
Først og fremmest vil vi fremhæve solcreme som den absolut vigtigste ting, uanset om du solbader, leger ved stranden eller tager på sightseeing. Solen er mange gange kraftigere sydpå, og derfor bliver du også langt hurtigere solbrun, og du risikerer at blive forbrændt af solen, hvis ikke du passer på. Især her i efterårs- og vintersæsonen har vi nordboer en sart hud. Det er længe siden, det har været sommer herhjemme, og vores ellers så fine kulør har længe været væk. Dermed virker solens stråler endnu stærkere på ens hvide hud. Solcreme findes i ethvert supermarked og hudplejeforretning. Du bør være opmærksom på solfaktoren i de forskellige mærker. Nogle kører nemlig med en faktor 50 som det højeste, mens andre lander på en faktor 18 – og beskyttelsen kan være lige høj for begge produkter.

Husk kasketten!
En cap eller kasket er ligeledes uundværlig på din rejse sydpå. Der findes utroligt mange smarte caps og kasketter i dag, så der er ingen undskyldning for ikke at anskaffe sig sådan en. Hvis man har en skaldet isse, som det jo er moderne for mænd i dag, skal man sørge for, at kasketten især beskytter der. En del caps består nemlig bare af en skygge, og det er altså ikke nok, hvis huden er bar på hovedet. Der findes flere caps og kasketter, der også beskytter af nakken ved hjælp af et stykke stof, som går fra cap’en og ned over nakke og skuldre. På den måde undgår man solskoldninger i blusekanten øverst på ryggen. Du finder et stort udvalg af smarte caps og kasketter her.

Brug solbriller
Med et par solbriller får du ikke bare et trendy look – du beskytter også dine øjne mod de farlige uva- og uvb-stråler. Uva-strålerne er dem, vi tåler bedst, da de kun farver ens hud pænt brun. Uvb-strålerne er mest farlige, da de gør huden rød og giver solskoldning og soleksem. Desuden er det uvb-strålerne, der giver risiko for hudkræft, mens uva-strålerne ælder huden. Hvis øjnene udsættes for uv-stråler, og man samtidig opholder sig på eller ved havet, er der risiko for at få det, man kalder sneblindhed, fordi solens stråler reflekteres i vandet og dermed giver et mange gange stærkere lys end ellers. Med et par solbriller som giver beskyttelse imod uv-stråler, kan du beskytte dine øjne og minimere risikoen for smerter i øjnene, lysskyhed og irritation af øjnene.

Share.

Leave A Reply