Tips til dig som skal på sejlerferie i Danmark

0

Skal du på sejlerferie i Danmark? Heldige dig! Der findes ikke noget så skønt at sejle rundt i Danmark og nyde landet fra havet af. Som sejler er det altid rart at få lidt gode tips med på vejen. Og det har vi i sinde at give dig i dag. Tipsene handler ikke så meget om teknik og vindsejl, men er mere generelle i forhold til, hvordan du får en god sejlerferie i Danmark.

God planlægning er nøglen til succes

Der skal ikke være nogen som helst tvivl om, at planlægning har en afgørende rolle for, hvor god eller dårlig sejlerferie du får. Hvis du bare tager af sted med hovedet under armen, så er det ikke sikkert, at turen bliver ligeså god som hvis du havde planlagt den hjemmefra.

Der er ingen som siger, at du skal planlægge alt ned i mindste detalje. Derimod kan du med fordel planlægge mere overordnet, så du har en nogenlunde ide om, hvor du vil hen og hvornår. Det giver dig ro i sindet. Ro til at tænke på andre ting – for eksempel forplejning, ting du gerne vil se i de forskellige byer osv.

Lad dig inspirere af ”Kurs mod fjerne kyster”

Du kan roligt lade dig inspirere af Kurs mod fjerne kyster-programmet. De har nemlig fat i den lange ende, når det kommer til sejlferie. Hjemmefra har de lavet en overordnet plan for deres tur. Planen har langt fra været særlig ”låst”. Den har haft plads til udskejelser og generelt været meget fleksibel. Og netop fleksibiliteten er vigtig i forhold til at få en god sejlerferie. Det at kunne lave om i planen med kort varsel giver en stor frihed, der alt andet lige vil gøre turen meget bedre. Det er lige præcis dét du skal lade dig inspirere af, når du ser Kurs mod fjerne kyster.

Gå i land og opdag

En god sejlerferie foregår ikke på vandet hele tiden. Det handler også om at komme i land og opleve det sted, hvor du har lagt til havn. Det kan for eksempel være en hyggelig havneby, der skal udforskes på gåben. Det kan også være, at du lejer en bil for at køre til en bestemt seværdighed du altid har drømt om at se. Mulighederne er mange. Det vigtigste er bare at komme på land og opdage og opleve, så det hele ikke handler om at være på vandet. Lidt ligesom i Kurs mod fjerne kyster.

Kombinér sejlturen med sjove oplevelser

I forlængelse af det vi lige har skrevet, så kan du for eksempel gå i land med henblik på at prøve nogle sjove og unikke oplevelser.

Flyv i luftballon

En unik oplevelse kan for eksempel være en tur i luftballon. Hvis du sejler i Flensborg Fjord, så er det oplagt at gå i land med henblik på at flyve i ballon over byen og fjorden. Det skulle eftersigende være en ganske smuk oplevelse – og måske kan du endda se din båd fra ballonkurven. Vil du have rabat på en luftballon tur? Læs mere her.

Madmarkeder

Hvis du interesserer dig for mad, er det oplagt at sejle derhen, hvor der er madmarkeder. Du kan for eksempel sejle til Aarhus og besøge Aarhus Street Food. Et fantastisk madmarked, hvor der er noget for enhver smag.

Der er altid oplevelser at finde

Uanset hvor du sejler hen, så vil der altid være oplevelser at finde. Tit og ofte er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan opleve. Når du planlægger din sejlerferie, er det i øvrigt en god ide også at tænke oplevelser ind i planlægningen. På den måde har du en ide om, hvad du kan opleve i de forskellige byer du går i land i.

Share.

Leave A Reply