Smertefri til din ferie – uden brug af medicin?

0

Der er mange danskere, der bruger smertestillende medicin, når de har ondt. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at medicinindustrien er en stor forretning — og en ganske indbringende én af slagsen. Men er det egentlig nødvendigt at propper sig med piller, når man har ondt? Eller kan man gøre andet for at forebygge og fjerne smerterne?

Hører du til typen, der spiser en Panodil, så snart du kan mærke det mindste optræk til en hovedpine, så bør du tænke dig om. Risikoen for at få hjerteanfald og slagtilfælde stiger nemlig markant, hvis man jævnligt spiser smertestillende medicin. Og det kan have alvorlige konsekvenser for ens helbred.

Mange danskere bruger smertestillende piller

Vi danskere propper os med piller for at blive fri for smerter. Faktisk er der mange hundredtusinder der hver dag spiser smertestillende medicin. Ledsmerter, hovedpine og menstruationssmerter er de største grunde til, at vi tager smertestillende medicin.

Man bør dog tænke sig om en ekstra gang, inden man lindrer eksempelvis hovedpinen med Panodil, Iboprofen eller andet. Et højt forbrug af piller er nemlig forbundet med øget risiko for hjerteandald — og i værste tilfælde, død. Faktisk er der for hver tusinde person, der tager smertestillende medicin og har risiko for hjerteanfald, tre der vil dø, viser undersøgelser. Hvert år mister omkring 2000 danskere livet grundet denne årsag.

Akupunktur kan være et godt alternativ til medicin

Udover at holde sig sund i dagligdagen ved at spise fornuftigt og dyrke motion, så kan det være en god idé at opsøge en akupunktør, hvis man har smerter. Det har nemlig en effektiv effekt i forhold til lindring af smerter. Det kræver dog, at smerten er mere langvarig end eksempelvis hovedpine. Ved sportsskade behandling har det en enormt positiv effekt — i hvert fald hvis man lytter til de patienter, der har modtaget den alternative behandlingsform.

Faktisk er flere og flere hospitaler begyndt at tilbyde akupunktur i forbindelse med en lang række behandlinger. Det anbefales også at man altid opsøger egen læge, før man booker tid hos en akupunktør. At hospitalerne er begyndt at tilbyde behandlingen, vidner dog om, at akupunktur som behandlingsform vinder mere og mere fremgang — og hvem ved, måske går der ikke længe, før det bliver til en officiel behandling.

Resultaterne taler i hvert fald sit klare sprog. Flere og flere er begyndt at bruge akupunktur i forbindelse med smerter. Hvad er din holdning til akupunktur — er det heksekunst eller fungerer det?

Share.

Leave A Reply