Sauna er sund for sjæl og legeme

0

Mange tror, at saunaen er forbeholdt finnerne og andre specielle typer, men danskerne sætter i stigende grad pris på saunabesøgets mange fordele. Det ses også hos landets mange svømmehaller, der begynder at tilbyde saunagus og andre sauna- og velværerelaterede tiltag.

Hvad er en sauna, og hvordan bruges den?

En sauna er i princippet blot et rum, der holdes meget varmt, typisk 80-90 grader. Varmen leveres fra en elektrisk ovn, som ofte er forsynet med lavasten, der har flere funktioner. Dels har de en høj varmefylde, og hjælper med til at holde temperaturen konstant i saunaen. Men de giver også en stor varm overflade, som er velegnet til at genere damp. Hælder man således et par deciliter vand over stenene, forvandles saunaen til et dampbad. Det er også meget brugt at tilsætte forskellige duftolier til vandet, og det tilføjer en ekstra dimension til oplevelsen.

Det er meget varmt at opholde sig i en sauna, og derfor sveder man meget. Men det er netop en af pointerne ved saunabesøget. Porerne åbnes og hudens urenheder svedes ud. De fleste holder dog ikke til at sidde i saunaen mere end 10-15 minutter, hvorefter kroppen begynder at overophedes. På dette tidpunkt bør man forlade saunaen og få sig en kold dukkert eller en tur under den kolde bruser. Et iskoldt bad er under normale omstændigheder en ubehagelig oplevelse, men kroppen har brug for nedkølingen i denne situation. Derfor er det forfriskende, og de udskilte urenheder fra huden bliver også skyllet af. Huden har også rigtig godt af det voldsomme temperaturskifte, for det sætter gang i blodomløbet. Når man er kølet godt af, gentages processen så mange gange, man har lyst.

Som regel vil man efter saunabesøget føle sig meget afslappet og godt tilpas, og måske også lidt træt. Kroppen er nemlig blevet udsat for en del belastninger undervejs. Men det er kun godt: Kroppen trives bedst, når den udfordres og belastes. I sagens natur mister du meget væske under et saunabesøg, så sørg for at drikke meget vand, både før, under og efter saunaturen.

Sagatrim er leveringsdygtige i saunaer til hjemmebrug

Virksomheden Sagatrim har specialiseret sig i produkter til fitness og velvære, og du kender måske navnet fra træningsudstyret i dit lokale fitnesscenter. Firmaet leverer dog også saunaer, og du kan installere en derhjemme, hvis du har lyst. Se mere fra Sagatrim, hvis du synes, det lyder interessant.

Saunaerne fås med både infrarøde varmekilder og almindelige el-ovne. Det er sågar muligt at få brændefyrede modeller, hvis du har lyst til den helt rå og autentiske oplevelse. God fornøjelse, uanset hvilken løsning, du vælger.

Share.

Leave A Reply