Rejsetips til din storbyferie

0

Når vinteren og kulden for alvor presser sig på, får mange lyst til at tage en smuttur til lunere himmelstrøg. Sådan en smuttur kan være en forlænget weekend i en storby. Disse rejser er populære som aldrig før, fordi det er hurtigt og billigt at flyve direkte til alverdens storbyer.

Når du tager på storbyferie, er der flere og flere lande, der pålægger turister en byskat eller lignende, og derfor er det ikke kun herhjemme, at du skal være opmærksom på skatter og afgifter. Det skal du derfor have med i overvejelserne, når du bestiller din rejse.

Læs med her, og få tips til din storbyferie.

Vær ude i god tid

For de fleste storbydestinationer gælder det, at du kan spare mange penge ved at være ude i god tid. Bestil gerne dine flybilletter 1-1,5 måned inden afrejse. Jo tættere du kommer på afrejsedagen, jo dyrere bliver billetterne. Derfor er en spontan tur oftere dyrere end en planlagt. Det er sjovt at være spontan, men samtidig er det også dejligt at have noget at glæde sig til. En glæde, du kan se frem til, hvis du bestiller din rejse i god tid.

Det er her en god idé at tjekke flybilletter hos forskellige rejseselskaber, så du kan sammenligne priserne og finde frem til den bedste pris. Opret en prisagent, som automatisk holder øje med priserne for dig og giver besked om prisudviklingen.

Hvornår og hvordan skal du flyve?

Den billigste storbyferie får du ved at researche grundigt. Tjek derfor andre lufthavne for at udvide dine søgekriterier. Hvis du bor i København, kan det være værd at undersøge om flyafgangene fra Malmø er billigere end Kastrup. Og hvis du bor nede i landet, er det en oplagt mulighed at finde ud af, om lufthavnen i Hamborg tilbyder billigere afgange. Ofte er de billigere, og du kan endda være så heldig, at afgangstidspunkterne også er til din fordel. Har du kun to dage i en storby, handler det om at udnytte tiden bedst muligt – og så nytter det ikke, at du skal flyve fra Danmark sendt om aftenen og hjem igen en tidlig morgen.

Men hvornår skal du så flyve for at kapre de billigste billetter? For mange passer det bedst med at rejse i en weekend. Det har flyselskaberne naturligvis regnet ud, og derfor er det ofte dyrere at rejse på fredage og søndage. Hvis du derimod kan rejse midt på ugen, får du ofte meget billigere billetter. Eksempelvis er tirsdag erfaringsmæssigt billigere at rejse på. Flyselskabernes priser afhænger af konkurrence på dagen.

Book hotel i centrum

Når du har besluttet dig for at tage på storbyferie, og flybilletterne er bestilt, er næste step ofte at booke et hotel. Men hvor skal du bo under din rejse? Det er klart, at det er væsentligt dyrere at bo i centrum frem for uden for. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad der er vigtigt for dig på din rejse.

Bor du i centrum, kan du gå rundt til det meste, og det er praktisk ikke at skulle med offentlig transport, hver gang du skal se attraktioner. Samtidig sparer du også penge på transporten, der umiddelbart virker som småpenge. Men skal du frem og tilbage med offentlig transport hele tiden, render det hurtigt op. Og så har du måske ikke sparet så meget ved at booke et hotel uden for centrum.

Forbered dig hjemmefra

Din storbyferie bliver allerbedst, hvis du undersøger byen og dens muligheder hjemmefra. Læg en plan for, hvad du gerne vil se – og forsøg at sætte det ind i et skema over de forskellige dage. Så har du et godt overblik over ferien. Dog skal du heller ikke planlægge ned til mindste detalje, da der også skal levnes plads til spontanitet på en god ferie.

Hvis du ikke har mange dage i din udvalgte storby, kan du bestille billetter til attraktioner hjemmefra. Sådan udnytter du tiden på den bedste måde. Mange af de store seværdigheder har timelange køer, som varierer alt afhængigt af sæson. Men de mest populære vil altid have lang ventetid, uanset om du besøger dem i lavsæsonen. Køber du billet hjemmefra, kan du springe køen over og bruge tiden på at udforske andre seværdigheder.

Share.

Leave A Reply