Madrejse: Tag til Burma og få én på mad-opleveren

0

Danskerne prioriterer i højere grad at rejse efter lækker mad og nye smagsoplevelser. Har du nogensinde overvejet at tage ud i verden og opleve en anden madkultur end den danske? Så kan Burma meget vel være destinationen, du skal rejse til, næste gang ferien skal bestilles.

Landet har et spændende køkken, der dog ofte er lidt ukendt for den gængse dansker. Det burmesiske køkken bliver til tider sammenlignet lidt med det thailandske og det indiske, da det er fyldt med mange smage og krydderier. Burmeserne er generelt glade for at bruge løg, hvidløg og kål i deres madlavning, og så kan de nemt bikse en habil karry sammen. Der bliver lagt vægt på at bruge årstidens råvarer, hvilket betyder, at du får serveret friske avocadoer, bananer og lignende.

Gadekøkkener og sanseindtryk i verdensklasse

Den omkringliggende verden er for alvor begyndt at få øjnene op for dette spændende og stadigvæk delvist uudforskede land. På grund af den minimale indflydelse fra vesten finder du endnu ikke vestlig fastfood i restauranter og kiosker rundt omkring i landet. Mange vil mene, at det burmesiske køkken er kendetegnet af en autenticitet, men spørgsmålet er, hvor længe landet kan holde sig fri fra amerikanske fastfoodkæder.

Det burmesiske køkken er præget af det asiatiske gadekøkken-koncept. I hovedstaden Rangoon finder du eksempelvis det kendte Chinatown, hvor markeder med en masse små boder dominerer gadebilledet. Du finder her både en masse forskellige udskæringer af kød, og det er heller ikke unormalt at dyrene slagtes på nærmeste hold. Derudover har markederne et væld af friskt frugt og grønt, og du er altså garanteret at gå derfra med alverdens spændende og anderledes sanseindtryk.

Kombiner Burma med et andet asiatisk land

Burma er nyeste skud på stammen inden for nye hippe feriedestinationer i Sydøstasien, og mange spår landet en fremtid med stor interesse fra turister. Derfor er det et ideelt tidspunkt at rejse til landet nu, hvor turismen stadigvæk ikke dominerer, hvilket giver plads til autentiske, lokale madoplevelser. Du kan vælge at kombinere din rejse med et andet sydøstasiatisk land og dermed kombinere to forskellige køkkener.

Prøv eksempelvis det thailandske køkken, hvor du også har mulighed for lidt finere madoplevelser eller det delikate vietnamesiske køkken, der byder på alt lige fra klassiske forårsruller til den berømte risnudelsuppe. Så pak kufferten, bestil en rejse til Asien og oplev nogle madkulturer, du sent vil glemme.

Share.

Leave A Reply