Firmajulefrokost: Sådan skaber du de perfekte rammer

0

Sommeren er gået på hæld, og snart tager efteråret over. Derfor er det ved at være på høje tid, du begynder at planlægge firmajulefrokosten. I hvert fald hvis du står for at planlægge den. Ellers er denne artikel ikke af megen relevans for dig, selvom du dog muligvis kan få et par gode råd til at arrangere julefrokosten for vennerne. For hvad skal man egentlig have med i tankerne, når den årlige julefrokost skal arrangeres — og er det overhovedet nødvendigt at holde en julefrokost?

Næsten alle virksomheder holder julefrokost. Det gør nemlig, at de ansatte føler sig værdsatte, og så er det sundt at lære hinanden at kende uden for arbejdspladsen. På den måde får man nemlig styrket sammenholdet, og et godt kammeratskab kollegaerne imellem medvirker til, at folk er glade for at være på arbejde.

Det hele handler om planlægning

Når der skal planlægges julefrokost, handler det om at være ude i god tid. Planlægningen kan enten handle om at stable hele julefrokosten på benene selv, eller at finde et eventbureau der kan arrangere jeres firmajulefrokost. Den sidste løsning er der mange, der vælger. Især store virksomheder, der har mange ansatte, nyder godt af denne løsning. Et eventbureau har nemlig mange års erfaring med at arrangere julefrokoster af en vis størrelse, så der er man garanteret en aften i fantastiske rammer.

Vælger man selv at planlægge sin firmajulefrokost, så bør man altid huske at involvere medarbejderne. Sørg for at de føler sig involverede fra start til slut. Det kan være en god idé at uddelegere småordre til hver enkelt, eller danne nogle hold, der hver især er ansvarlig for hver deres opgave. Nogle kan stå for at bestille mad, mens andre sørger for musik og underholdning. På den måde bliver der interessant for alle at deltage — og man er alle ansvarlige for, hvis det hele ikke forløber, som man havde regnet med. Desuden styrker det samarbejdet på arbejdspladsen, hvis kollegaerne også skal samarbejde om at stable årets julefrokost på benene.

Dette skal du sørge for, at der er styr på

Det er dit job at sørge for, der bliver uddelegeret opgaver — men hvilke opgaver skal der egentlig tages hånd om? Se punkterne herunder:

  • Musik: Der skal sørges for musik. Det er hyggeligt med noget baggrundsmusik, imens man spiser — dog ikke, hvis alle hele tiden er oppe at skifte. Sæt nogle til at lave en playliste på Spotify eller en anden streamingtjeneste.
  • Underholdning: Der skal også være noget underholdning til en julefrokost. Det behøver ikke at være noget specielt — et spil pakkeleg kan ofte være nok.
  • Udsmykning: Stemningen er vigtigt, og derfor skal der også være noget pynt samt udsmykning. Vælg en gruppe, der skal stå for pynt. De kan samtidig stå for at dække borde.
  • Drikkevarer: Der skal være nok drikkelse. Det kan være svært at vurdere, hvor meget der bliver drukket. Sørg for at der er nok — og brug gerne erfaringer fra de forrige år.
Share.

Leave A Reply