Ferieinspiration: Vinterferie med ungerne

0

At holde ferie med familien er skønt og hyggeligt, men det er langt fra sikkert, at det er særligt afstressende. Idyllen kan nemlig hurtigt blive spoleret af larmende børn, der ikke gør som mor og far gerne vil.

Er det sådan et scenarie, der præger ferierne i jeres familie, så får du her et par gode råd til, hvordan I bevarer den gode stemning, når I er ude at rejse.

I behøver ikke at tage udenlands for at slappe af og nyde ferien

Vinterferien behøver ikke altid at foregå i udlandet. Ofte er det selve rejsen, der er stressende – og med en stressende rejse, er man (i hvert fald som forælder) opsat på at slappe helt af, når man endelig er fremme. Det kan i langt de fleste tilfælde ikke lade sig gøre.

Vælg derfor i stedet en rejse, der ikke går til udlandet. Det kan sagtens være hyggeligt at holde ferie i Danmark, og det er muligt at leje sommerhuse rundt omkring i landet rigtig billigt om vinteren.

Det kan gøres via traditionelle sommerhusudlejningsmuligheder, men også gennem Airbnb, der er, hvis du ikke kender tjenesten i forvejen, giver privatpersoner mulighed for at udleje deres bolig eller sommerhus.

Lad børnene være med til at bestemme

Destinationen for årets vinterferie skal ikke tvinges ned over hovedet på ungerne. Lad dem i stedet være med til at vælge, hvor ferien skal gå hen. Ved at give børnene så meget medbestemmelse, som det er muligt, vil de lige så meget føle, at det er deres ferie.

Lad børnene hver især have deres egen kuffert, som de selv kan pakke sammen med jer. Denne kuffert fra Trunki er et rigtig godt valg, hvis I har småbørn. Den kan nemlig også anvendes som trækvogn, hvilket er praktisk, hvis I skal ud at flyve. Ventetiden i lufthavnen kan føles langt, og hvis I skal vade rundt, kan det være tiltrængt med et lille hvil på trækvognen.

Pak bilen og kør selv

Kør selv-ferien er den billigste ferie, I kan tage på – hvis I tager det rigtige sted hen, vel at mærke. Det er nemlig ikke nødvendigvis billigst, hvis I vælger den ’forkerte’ destination. Ofte er den dog billigere en charterrejsen, selvom der er ved at komme konkurrence på markedet.

I kan også blive hjemme

Vinterferien bliver ikke nødvendigvis ødelagt, hvis I ikke kommer ud at rejse. Der er nemlig masser af ting at lave derhjemme også, og det er muligt at skabe lige så meget hygge og feriestemning derhjemme, som det er i sommerhuset.

Vælger I denne løsning, så husk på, at der er masser af spændende ting, I kan lave i Danmark. Tag en snuptur til et badeland, et museum, eller noget tredje, I alle sammen synes, lyder spændende.

Her I brug for yderligere inspiration, så kan I også tage på rejsemesse og få en masse, spændende information om feriedestinationer i hele verden – også herhjemme.

 

Share.

Leave A Reply