Derfor skal du tage på studierejse til Rom

0

Der er mange gode grunde til at tage på en studietur til Rom. Vi har samlet de fem vigtigste grunde her, så du kan finde ud af, om det er noget, som dig og din klasse skal kaste jer ud i.

1. Masser af historie

Rom emmer af historie. Ruinerne fra de gamle romerske bygninger er at finde overalt i den gamle by. Der er derfor god mulighed for at blive klogere på både byens og landets historie, når I tager på studierejse til Rom.

2. Mulighed for at rejse med mange forskellige fag

Det er dog ikke kun for klasser med fokus på historie, at der er meget at opleve i Rom. Også klasser med fokus på naturvidenskab, samfundsfag eller religion vil få meget ud af et besøg i byen. Hvis I er en naturvidenskabelig klasse, kan I for eksempel besøge Det Nationale Laboratorium for partikelfysik og astrofysik.

3. Godt vejr

Sandsynligheden for, at I finder bedre vejr i Rom end i Danmark, er meget stor. Hvis I leder efter sol og lidt lunere temperatuer, er Rom derfor et godt mål for jeres studierejse. Det skal selvfølgelig ikke være det, der afgør, hvor I tager hen. Men det er sikkert også et argument, som jeres lærer vil sætte pris på.

4. Velkendt og velsmagende mad

Vi kender alle pizzaerne og pastaerne fra Italien. Når I tager til Rom, har I god mulighed for at uddybe jeres kendskab til italiensk madkultur yderligere. I kan for eksempel prøve nogle af de mange lokale retter, der endnu ikke er blevet populære i Nordeuropa. I kan også prøve noget af deres velsmagende is.

Har I fokus på handel, samfund eller måske historie, kan det også være en god ide at tage på en guidet tur til en vingård eller en olivenplantage med en dansktalende guide. Lige meget hvilket fag I har fokus på, vil det være muligt at få besøget til at passe ind.

5. Mulighed for at øve sig på sproget

Hvis I har italiensk i klassen, er det oplagt at tage til Rom. Der er der god mulighed for jer for at øve jer på sproget. I kan for eksempel foreslå jeres lærer at arrangere et møde med nogle lokale unge. Det kan være fra gymnasiet eller fra et af de lavere trin i universitetet. Så kan I mødes og snakke med dem på en langt mere uforpligtende måde.

Share.

Leave A Reply