Danskernes foretrukne rejsedestinationer

0

Vi danskere er verdensmestre i at besøge de samme destinationer år efter år. Men hvilke destinationer foretrække vi egentlig mest? Jeg har tidligere arbejdet for det nu konkursramte LowCostHolidays. Her sendte vi flere hundrede tusinde danskere på ferie og det gav nogle super spændende data om danskernes rejsevaner.

Alcudia, Mallorca er børnefamiliens favorit destination

Børnefamilier elsker all-inklusiv rejser, hvor hele opholdet i teorien kan klares inden for hotellets område. Især byen Alcudia på Mallorca er en kæmpe favorit blandt danske børnefamilier. Vores data fra 2013 viste, at mere end hver tredje booking vi fik var på en ferie til Alcudia, Mallorca.

Alcudia har også meget at byde på for børnefamilier. Her finder du Mallorcas længste strand, hvor vandet er så lavt at du kan gå +50 meter ud og stadig kun have vand til navlen.

Dertil så ligger Alcudia kun en times kørsel fra Palma de Mallorca, så vil forældrene have en hyggelig stund sammen, så er det muligt med en mindre køretur.

Berlin når det er en weekendtur

Ser vi nærmere på de voksne par, så var der en europæisk storby der overgik dem alle. Berlin er bare ekstrem populær og ikke uden grund. Afstanden fra Danmark til Berlin er kort, hvilket er særdeles vigtigt når vi overvejer at tage på en weekendtur/storbyferie.

Dertil så har Berlin en unik historie og en rig kultur, så der er altid nok at give sig til i Berlin, hvilket formentlig også er grunden til at mange danskere vælger at besøge Berlin op til flere gange.

De prisbevidste ældre vil til Costa del Sol

Costa del Sol, eller dansker kysten som den også kaldes, er en hel klar favorit blandt den ældre del af befolkningen. Især byer som Benalmadena og Fuengirola står højt på listen.

Costa de Sol er kendt for at være et sted med mange udlandsdanskere, godt vejr og fantastiske golfbaner. I den sydlige ende af Costa del Sol finder du også byen Marbella, som er Spaniens svar på Monaco. Her vil du finde en god blanding af turister og meget velhavende personer.

Ældre mennesker der ønsker luksus tager til Gran Canaria

Gran Canaria har altid været et populært feriested for Danske familier, men i de senere par år har det primært været ældre mennesker der ønsker 2-3 ugers luksus ferie, der vælger Gran Canaria.

Dette er typisk ikke danskere der ønsker at udforske nye områder eller nye kulturer, men derimod en befolkningsgruppe der ønsker sommervarme og hyggelige omgivelser.

De unge foretrækker Thailand

Unge mennesker der havde vælger at tage et sabbatår i deres uddannelse har en klar svaghed for Asien, herunder især Thailand.

De flotte sandstrande med det krystalklare vand, kombineret med et land hvor du kan komme rigtig langt for få penge, var et tydeligt hit blandt den yngre danske generation.

Share.

Leave A Reply