Campingferiens succes afhænger af udstyret

0

Uanset om du camperer i Danmark eller i udlandet, er det rette campingudstyr en forudsætning for en god oplevelse.

Der er mange måder at campere på, lige fra backpacking til luksuriøs camping med campingvogn, og hver campingform har sine fordele og ulemper og krav til udstyret.

Se hele verden fra rygsækperspektiv

Backpacking er en speciel ferieform, hvor du med rygsækken som oppakning trawler verden tynd. Det sker typisk på baggrund af billige togrejser, og det er faktisk muligt at opleve en masse af verdens centrale byer uden det helt store budget.

Man indlogerer sig som oftest på moteller, værelser eller lignende, så der er ikke behov for at medbringe telt, remedier til madlavning osv. Derimod er det vigtig med kort, guides, tidsfordriv og selvfølgelig den uundværlige sovepose.

Primitiv hiking-ferie i naturen

Både Danmark og resten af verden byder på meget spændende natur, og med en hiking-ferie kan man komme helt tæt på. Her stilles der til gengæld store krav til campingudstyr og proviant, for der er sjældent hjælp at hente i omgivelserne, hvis man er rigtig hiker. Derfor er det måske den ferieform, der kræver mest forberedelse.

Er man erfaren hiker, har man formentlig en ganske god ide om, hvilket udstyr der er behov for, og hvilke ting der kan undværes. Ellers kan det være en god ide at ”gennemleve” turen i hovedet, og notere sig det udstyr, man anvender undervejs. Som regel ender man med en lang liste, som så med hård hånd skal reduceres, da der er grænser for, hvad rygsækken kan indeholde.

Bekvem ferie med campingvogn

Campingferie er blevet ret populært hos danskerne. Har man selv bil og campingvogn, bliver ferien alt andet lige billigere. Komforten afhænger rigtig meget af campingvognen og udstyrspakken. Det er ofte muligt at få en fuld funktionsdygtig vogn til blot 5-10.000, men som regel må man i den situation være indstillet på at leve med forskellige fejl og mangler.

På den anden side fås moderne campingvogne til adskillige hundrede tusinde kroner, og her kan opholdet ofte sammenlignes med et almindeligt hjem, hvis man ellers ser bort fra den reducerede plads.

Find nye og brugte campingvogne her.

Share.

Leave A Reply