Camping og hyggespil er favoritten

0

Indenfor de næste 4-5 måneder kommer sommeren til Danmark. Det betyder for mange danskere en tur syd på til Italien, Frankrig, Spanien mv.

En ny spørgerunde med 2500 deltagene danskere viser dog en lidt anden statistik. Der svares der nemlig at en tur med  campingvognen er et kæmpe hit. Dette bekræfter flere af de sider, der kan sælge dig en brugt campingvogn også. Efterspørgslen på brugte campingvogne er faktisk steget markant. Især op til sommeren 2016 forventes det, at salget stiger markant. Dette gælder både for de store familievogne og for de lidt mindre 2 og 3 personers campingvogne.

En lang rejse i indersporet

Ifølge de mange campingvognssites, så slæber danskerne i store grad og gladeligt campingvognen med til udlandet. Bl.a. til Sverige, Norge, Tyskland og for den sags skyld helt til Østrig. Mange vil nok mene at dét, at slæbe campingvognen hele vejen til Østrig, er en lang rejse i inderste spor på motorvejen.

Men sådan mener campisten Jens Kristensen dog ikke på det: ”Vi kan naturligvis ikke brage af sted med 130 km/t, men det er også en helt anden måde at holde ferie på. Vi kører oftest om morgenen og tager første pause ved grænsen. Her fylder vi lageret op, og forsætter så et godt stykke ned i Tyskland. Her overnatter vi så nogle timer i campingvognen på en rasteplads og forsætter videre til vores destination tidligt næste morgen. Og her kan vi så sætte forteltet op og slappe af efter rejsen. Sidste år havde vi det f.eks. enormt hyggeligt med lidt casino spil online, samtidig med vi nød naturen og de fantastiske omgivelser.”

Husk at tjekke bilen

En lille detalje er naturligvis at køretøjet skal være i orden. For uden bil til at trække campingvognen så kommer man ikke ret langt. Derfor er det vigtigt at få kontrolleret sin bil inden man drager af sted syd på. Især biler af ældre årgang anbefales det lige at få kontrolleret inden afgang. Over 1000 kilometer med over et ton på krogen kræver ofte lidt mere af bilen, end hvad folk først antager. Og holder man først på den tyske Autobahn med en nedslidt bil – eller i hvert med en bil som skal have en pause – så ville man ønske at den blev kontrolleret inden ferieafgangen.

Faktisk er det også en god ide lægge sin rustbehandling af bilen inden sommerferieturen. For med det øgede antal kraftige regnskyl og skybrud, vi oplever i Europa i disse år, er det vigtigt at undervognen er helt tæt.

Share.

Leave A Reply