Airbus vs. Boeing – 2016s topmodeller

0

Amerikanske Boeing og det franske konsortium Airbus har i mange årtier været de primære konkurrenter inden for produktion af flyvemaskiner.

I startena f 2010’erne lancerede begge flyselskaber deres nyeste topmodeller. Et nyt fly er ofte 10-20 år undervejs og det er derfor ingen lille nyhed.

Hvis du skal ud at rejse langt – det vil sige ud over Europas grænser – har du mulighed for med flere flyselskaber direkte fra Københavns Lufthavn at komme ud at flyve med topmodellerne. Lad os sætte dem op mod hinanden her. Det er majestætiske maskiner:

Boeing: Dreamliner

Amerikanske Boeings top-model er deres Dreamliner-fly med det mere formelle navn Boeing 787.

Flyet har 2 motorer, flyver med 900 kilometer i timen og kan flyve lidt over 15.000 kilometer med fuld tank.

Hvad der gør flyet særligt interessant for flyselskaber er, at det er let og derfor bruger mindre brændstof end ældre fly. God brændstoføkonomi betyder meget, da brændstof står for 40 % af dine omkostninger i forbindelse med at drive flyselskab.

Især Norwegian har taget flyet til sig. Hvis du flyver direkte fra København til Bangkok, New York, Las Vegas eller Florida med Norwegian sker det med en Dreamliner.

I flyet har du mulighed for at bestille mad og drikke og betale direkte på den store skærm foran dig. Flyet udmærker sig ved at bruge lys til at hindre for slemt jetlag ved at imitere nat og dag i kabinen.

Dreamliner er en fantastisk oplevelse med god plads, lækre faciliteter og en motor, der larmer mindre, end du er vant til. Og billige flybilletter takket være den gode brændstoføkonomi, naturligvis!

Du kan finde billetter med Norwegian til Asien og Nordamerika på BilligeFlybilletter.dk og selv komme ud at rejse med Dreamlineren.

Airbus: A380-800

Airbus er et fransk konsortium – det betyder, det mere er et europæisk end fransk firma. Når vi sammenligner Airbus med Boeing er det derfor ligesom at sammenligne USA med Europa.

”Vores” topmodel hedder A380-800 og er en gigant.

Airbus A380-800 er verdens største passagerfly. Det har 4 motorer og kan næsten flyve 16.000 kilometer med over 900 kilometer i timen. Med en konfiguration med kun economy class-sæder kan der sættes over 600 mennesker ind i flyet (!).

At flyve med Airbus A380 er fantastisk, fordi at du ikke mærker det er så stort et fly. Der er så mange hestekræfter i maskinen. Det er behageligt at flyve.

Flyet er dyrere per sæde at operere for flyselskaberne med 2 motorer og lidt tungere materialer. Til gengæld kan det flyve længere med flere mennesker om bord.

Fra Københavns Lufthavn flyver blandt andre Emirates og Qatar Airways med Airbus A380. Du kan læse mere om Airbus A380 og en oplevelse med flyet på rejsebloggen Ontrip.dk.

Share.

Leave A Reply